visual
27 augustus 2013
NVPI Audio, de brancheorganisatie van de muziekindustrie, maakt vandaag haar cijfers bekend van het eerste halfjaar 2013. Anders dan in voorgaande jaren komt NVPI niet met  consumentenbestedingen maar met de inkomsten van de industrie zelf. Door het toegenomen belang van streamingdiensten als Spotify en Deezer geeft dat een zuiverder beeld, aldus de brancheorganisatie. De omzet van de industrie is in deze periode voor het eerst in 12 jaar licht gestegen met 1,9%.
14 maart 2013
De fysieke markt voor games vertegenwoordigde in 2012 een omzet van bijna 215 miljoen euro en 6,7 miljoen  verkochte games. Dat is een daling van meerdan 17% in vergelijking met 2011. Verschillende oorzaken liggen aan de basis van de mindere verkoop van zogenaamd ‘boxed’ games. De belangrijkste is het steeds groter wordende belang van het downloaden van games, het online gamen en het gamen op tablets en smartphones. Daarnaast werden er minder titels op de marktgebracht.  
06 maart 2013
De omzet uit de verkoop van audiovisuele content op dvd en Blu-ray is in 2012 sterk gedaald, ondanks een lichte groei in de afzet van Blu-ray discs. De totale omzet uit de verkoop van dvd’s en Blu-ray liep met ruim 18% terug. In 2011 daalde de markt met 8%. Tegenover deze daling staat een stijging van de online markt. Die groeide met bijna 36%.
26 februari 2013
De wereldwijde muziekmarkt toont tekenen van herstel. Dat wordt vooral veroorzaakt door de groei van de digitale markt. Digitale diensten vergroten in hoog tempo hun publiek. Bestaande en nieuwe diensten verbeteren keuze, kwaliteit en consumentenbeleving. Een golf van nieuwe consumentenelektronica maakt het consumenten mogelijk om makkelijker dan ooit van muziek te genieten.