visual
20 oktober 2016
Op vrijdag 21 oktober start de Video On Demand Film 4-daagse. De trend om thuis digitaal films te kijken, heeft de laatste jaren een vlucht genomen. Filmliefhebbers willen niet alleen in de bioscoop maar ook thuis zo snel mogelijk de nieuwste bioscoopfilms zien. Video On Demand biedt deze mogelijkheid op een makkelijke en veilige manier. Om heel Nederland kennis te laten maken met Video On Demand is de vierdaagse in het leven geroepen.
13 september 2016
NVPI Audio, de brancheorganisatie van de muziekindustrie, maakt vandaag de omzetcijfers bekend van het eerste halfjaar 2016. Het eerste deel van het jaar is goed van start gegaan, de totale markt laat een groei van 23,2% zien. Dit komt met name door de aanmerkelijke groei van 52% in streaming omzet die vooral voortkomt uit abonnementsdiensten.
12 april 2016
GLOBAL MUSIC REVENUES increase 3.2% AS DIGITAL REVENUES OVERTAKE PHYSICAL FOR THE FIRST TIMEDigital revenues contribute 45 per cent of industry revenues; overtake physical’s 39 per cent shareStreaming revenues up 45.2 per cent, helping to drive 3.2 per cent global growthMusic consumption is exploding globally, but the “value gap” is the biggest brake on sustainable revenue growth for artists and record labels
12 april 2016
In januari 2016 gaf NVPI Audio in een bericht aan dat 2015 meer dan 10% zou bedragen. Dit blijkt uiteindelijk een stijging van maar liefst 12,5%, deze groei zit met name in streaming. Voor het eerst sinds jaren is de fysieke omzet niet gedaald. De totale omzet van de Nederlandse muziekindustrie steeg naar ongeveer 137 miljoen euro.