visual
31 januari 2017
Het platform FILM.NL is vanaf vandaag voor iedereen beschikbaar. FILM.NL is een gratis app die gebruikers veilig en snel naar alle beschikbare films en series in Nederland gidst. De tool wordt gelanceerd met een campagne met Rutger Hauer, Barry Atsma, Monic Hendrickx, Robert de Hoog, Katja Schuurman, Sigrid ten Napel, Maryam Hassouni en Martijn Lakemeijer.
20 oktober 2016
Op vrijdag 21 oktober start de Video On Demand Film 4-daagse. De trend om thuis digitaal films te kijken, heeft de laatste jaren een vlucht genomen. Filmliefhebbers willen niet alleen in de bioscoop maar ook thuis zo snel mogelijk de nieuwste bioscoopfilms zien. Video On Demand biedt deze mogelijkheid op een makkelijke en veilige manier. Om heel Nederland kennis te laten maken met Video On Demand is de vierdaagse in het leven geroepen.
13 september 2016
NVPI Audio, de brancheorganisatie van de muziekindustrie, maakt vandaag de omzetcijfers bekend van het eerste halfjaar 2016. Het eerste deel van het jaar is goed van start gegaan, de totale markt laat een groei van 23,2% zien. Dit komt met name door de aanmerkelijke groei van 52% in streaming omzet die vooral voortkomt uit abonnementsdiensten.
12 april 2016
GLOBAL MUSIC REVENUES increase 3.2% AS DIGITAL REVENUES OVERTAKE PHYSICAL FOR THE FIRST TIMEDigital revenues contribute 45 per cent of industry revenues; overtake physical’s 39 per cent shareStreaming revenues up 45.2 per cent, helping to drive 3.2 per cent global growthMusic consumption is exploding globally, but the “value gap” is the biggest brake on sustainable revenue growth for artists and record labels