visual
12 april 2018
IFPI heeft met een breed scala aan Europese distributeurs, producenten, makers en uitvoerenden in een gezamenlijke brief gepleit voor een duidelijke juridische oplossing in Europa voor de Value Gap. De brief is opgesteld mede met het oog op de huidige Europese onderhandelingen binnen de Europese Raad over een nieuwe Europese Auteursrechtrichtlijn.
05 december 2017
Het bestuur van NVPI is verheugd te kunnen mededelen dat Anne de Jong is benoemd tot nieuwe Algemeen Directeur van NVPI. Hij zal op 1 februari 2018 in deze rol beginnen. Hij volgt daarbij Jaap Bruijnen op. Anne heeft een lange staat van dienst, zowel als zelfstandig ondernemer van Challenge Records, als bestuurder van NVPI, NVPI Audio en Sena.
09 november 2017
Rotterdam Airlines heeft woensdag 8 november tijdens de jaarlijkse STOMP Ledendag de STOMP Independent Award 2017 in ontvangst mogen nemen. De nieuwe award is door STOMP in het leven geroepen om het goede werk van independents en hun relevantie voor het Nederlandse economische verkeer en culturele veld ook bij de consument zichtbaar te maken. De STOMP Independent Award is een juryprijs en wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt.
21 september 2017
Muziekomzet blijft stijgen dankzij streaming en vinyl.De Nederlandse muziekindustrie groeit door. De omzet is in de eerste helft van 2017 met 8,5% gestegen, Spotify lijkt klaar voor een beursgang, Talpa en MediaMarkt starten streamingdienst Juke en Warner Music Group koopt het Nederlandse Spinnin‘ Records.