visual
21 januari 2016
De omzet van de Nederlandse muziek industrie is in 2015 flink gestegen. Dat maakt NVPI vandaag bekend. NVPI schat de stijging in op meer dan 10%.NVPI meldt dat de omzet uit fysieke producten het afgelopen jaar voor het eerst sinds jaren niet is gedaald.In de digitale markt ziet NVPI de omzet uit downloads aanzienlijk verder dalen, met ruim 20%. De omzet uit streaming diensten stijgt met tenminste 33%. Daarmee passeert de digitale markt de fysieke: fysiek is 48%, digitaal 52%.
29 september 2015
In reactie op het artikel in het FD van hedenmorgen met de kop “Nederlandse filmproducenten leggen claim neer bij overheid” achten wij (FPN, NVPI, NVF) het goed om te benadrukken dat partijen juist in overleg zijn met de overheid over oplossingen om schade door piraterij in de toekomst te voorkomen.
31 augustus 2015
Per 1 oktober 2015 zal Jaap Bruijnen in dienst treden bij NVPI, de brancheorganisatie van de entertainment industrie, als directeur commerciële zaken en communicatie. Thans is Jaap algemeen directeur van HBO Nederland. Met deze benoeming wordt uitdrukking gegeven aan de wens van NVPI om actiever te worden op terreinen van meer commerciële aard.
09 juli 2015
From Friday 10th July, new music releases will be made available for fans to enjoy on the same day across the world, as the switchover is made to “New Music Fridays”.