visual

Toepassingen kopieerbeveiligingen cd's gestopt

De EMI Music Group is gestopt met het toepassen van kopieerbeveiligingen op nieuwe cd-releases. Dat betekent dat geen enkele platenmaatschappij op dit moment cd's uitbrengt die beveiligd zijn tegen het maken van digitale kopieën, dat meldt het internationale vakblad 'Billboard'. Macrovision is inmiddels ook gestopt met de ontwikkeling en verkoop van haar systeem TotalPlay (voorheen CDS).

Platenmaatschappijen gebruikten de kopieerbeveiligingen op cd's om illegale verspreiding van de muziekopnamen - met name via het internet - tegen te gaan. Volgens 'Billboard' is het echter nu duidelijk dat de kosten voor het gebruik van de technologie niet opwegen tegen de resultaten. Bovendien lijkt er, aldus 'Billboard', angst te bestaan voor afspeelproblemen met nieuwe computersoftware.

Kopieerbeveiligingen op cd's moeten niet verward worden met de beveiligingssystemen die verbonden zijn aan muziekbestanden die via het internet worden aangeboden. Dergelijke 'Technological Protection Measures' zijn er om ongelicenseerd gebruik tegen te houden en vormen samen met die licentie en het afrekensysteem het Digital Rights Management (DRM).

Gepubliceerd op: 04 januari 2007