visual
29 september 2015
In reactie op het artikel in het FD van hedenmorgen met de kop “Nederlandse filmproducenten leggen claim neer bij overheid” achten wij (FPN, NVPI, NVF) het goed om te benadrukken dat partijen juist in overleg zijn met de overheid over oplossingen om schade door piraterij in de toekomst te voorkomen.
01 september 2015
Per 1 oktober 2015 zal Jaap Bruijnen in dienst treden bij NVPI, de brancheorganisatie van de entertainment industrie, als directeur commerciële zaken en communicatie. Thans is Jaap algemeen directeur van HBO Nederland. Met deze benoeming wordt uitdrukking gegeven aan de wens van NVPI om actiever te worden op terreinen van meer commerciële aard.
09 juli 2015
From Friday 10th July, new music releases will be made available for fans to enjoy on the same day across the world, as the switchover is made to “New Music Fridays”. 
14 april 2015
De omzet van de Nederlandse muziekindustrie is redelijk stabiel gebleven. De totale omzet van de muziekmaatschappijen in Nederland bedroeg ongeveer 128 miljoen euro; een daling van 1,3% ten opzichte van 2013. De digitale markt (downloads en streaminginkomsten) beslaat daarvan 45,7%. Nog maar iets meer dan de helft van de omzet komt dus uit fysiek product.