visual
25 november 2014
Record companies' total investment in A&R and marketing tops US$4.3 billion annually and more than US$20 billion over five years, according to IFPI's Investing in Music reportLabels' investment in A&R and marketing up from 26 to 27 per cent of industry revenues over the last two yearsReport unveiled at 'Friends of Music' evening for MEPs in Strasbourg hosted by IFPI chairman Plácido Domingo
24 juni 2014
Brancheorganisaties het Nederlands Uitgeversverbond (NUV) en NVPI gaan een structurele samenwerking aan. Daarmee bundelen de brancheorganisaties kennis en expertise en versterken ze hun lobby namens de creatieve media-industrie. Om hier optimale invulling aan te geven neemt NVPI per 26 juni zijn intrek in het pand waarin ook het NUV is gevestigd.
17 maart 2014
NVPI Interactief, de brancheorganisatie van uitgevers van games, maakt vandaag de omzet cijfers van games in 2013 bekend. De totale games software markt daalde met 3,7%.
20 februari 2014
NVPI Audio, de brancheorganisatie van de muziekindustrie, maakt vandaag haar cijfers bekend van het jaar 2013. Net als in het bericht over het eerste halfjaar van 2013 komt NVPI met de inkomsten van de industrie zelf en niet de consumentenbestedingen, die GfK ten behoeve van de industrie meet. De reden is dat de inkomsten zelf een zuiverder beeld geven van de trend. Bij streamingdiensten, die sterk zijn toegenomen, zijn de consumentenbestedingen moeilijk vast te stellen. De totale omzet is in 2013 met 1,1% gestegen.