visual
10 september 2009
Ondanks het succes van nieuwe producten zoals Blu-ray, downloads en games, is de markt voor entertainmentproducten in de eerste helft van 2009 licht gekrompen. De illegale parallelmarkten en het teruglopende consumentenvertrouwen zijn hier debet aan. Consumenten besteedden in de eerste helft van het jaar 378 miljoen euro aan de aanschaf van muziek, dvd’s en games. Dat is 4,5% minder dan in de eerste helft van 2008.
03 augustus 2009
De consumentenbond heeft de vorige week door BREIN gewonnen zaak tegen The Pirate Bay niet begrepen. De bond suggereert dat de zaak gaat om het consumeren (downloaden) van auteursrechtelijk beschermd materiaal, terwijl het ging om het illegaal aanbieden ervan.
25 juni 2009
NVPI, brancheorganisatie van de entertainmentindustrie audio, video, interactief, heeft vandaag de editie 2008-2009 van het traditionele jaarmagazine gepubliceerd. Tegelijkertijd zijn de gedetailleerde marktanalyses van de audio-, video- en interactiefmarkt gepubliceerd op www.nvpi.nl
04 mei 2009
Nederlandse artiesten, studiomusici en platenproducenten voelen zich behoorlijk in de steek gelaten door de Nederlandse regering. De Europese Commissie heeft een aanpassing van hun beschermingstermijn voorgesteld, maar het heeft er alle schijn van dat Nederland zich hier niet positief over durft uit te spreken. Wat is er aan de hand?