visual
08 september 2008
Nieuwe entertainmentproducten zoals Blu-ray, downloads en games voor de laatste generatie consoles hebben ervoor gezorgd dat de markt voor entertainmentproducten in de eerste helft van 2008 in zijn totaliteit een bescheiden groei heeft kunnen realiseren. De effecten van het teruglopende consumentenvertrouwen en de illegale parallelmarkten zijn echter duidelijk zichtbaar in de resultaten van de muziek- en videomarkt, die krimpen.
30 juli 2008
NVPI, branchevereniging van de entertainmentindustrie, heeft kennis genomen van de conclusie uit een onderzoek van EenVandaag dat jongeren door middel van downloads heel simpel aan games kunnen komen die voor oudere gamers bedoeld zijn.
24 juli 2008
Britse Internet Service Providers, platen- en filmmaatschappijen en de overheid hebben vandaag bekend gemaakt dat zij gaan samenwerken om het aanbieden en consumeren van illegaal op het internet aangeboden films en muziek te bestrijden. NVPI, brancheorganisatie van de entertainmentindustrie, ziet deze overeenkomst als een belangrijke stap voorwaarts. Eerder wist de Franse regering Internet Service Providers al te bewegen tot het nemen van hun verantwoordelijkheid, hetgeen leidde tot het zogenaamde ‘Olivennes akkoord’.
26 juni 2008
‘Het maken van een privékopie van illegaal materiaal is een illegale handeling’. Tot dat oordeel komt de Rechtbank in Den Haag in een vonnis dat gisteren uitgesproken werd in een zaak die aangespannen was door de betalingsplichtigen van de thuiskopievergoeding.